Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella marinera z groszkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 220 g
groszek mrożony 250 g
owoce morza 40 dag
boczek parzony 15 dag
papryka czerwona 1 sztuka
bulion warzywny 750 ml
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżki
kurkuma szczypta
sok z cytryny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Paella marinera z groszkiem

Kroki postępowania

1
Zamrożone owoce morza zostawiamy w lodówce na 12 godzin, rozmrażamy, nadmiar wody po rozmrożeniu usunąć.
Krok 1 - Paella marinera z groszkiem foto
2
Cebulę i czosnek obrać, posiekać nożem, zeszklić na patelni na oliwie,
Krok 2 - Paella marinera z groszkiem foto
3
wsypać ryż oraz kurkumę zalać bulionem i gotować 10 minut, od czasu do czasu mieszając,następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, mrożony groszek oraz owoce morza wymieszać, dusić kolejne 15 minut-aż ryż będzie miękki,
Krok 3 - Paella marinera z groszkiem foto
4
w między czasie na drugiej patelni przesmażyć boczek dodać do paelli, doprawić do smaku solą i pieprzem roztartym w moździerzu oraz sosem sojowym i sokiem z cytryny.Wymieszać.Podawać gorące danie.
Krok 4 - Paella marinera z groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 17.05.2015 21:47
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak