Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta na ciepło-wersja light

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
cebula 1 mała
olej rzepakowy 1 łyżka
ocet jabłkowy 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 4 kulki

Porada

Kapusta najlepsza jest po kilku godzinach,jak smaki się "przegryzą"

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta na ciepło-wersja light

kapustę czerwona obrać z wierzchnich liści i drobno posiekać, przełożyć do garnka,dodać liść laurowy,ziele angielskie i 1/2 łyżeczki soli.zalać 3 szklankami wody i zagotować. dusić pod przykryciem 10 minut na małym ogniu. po tym czasie wlać do kapusty 2 łyżki octu jabłkowego i całość wymieszać,dusić kolejne 5 minut po czym kapustę odcedzić z płynu. posiekaną cebulę zeszklić na 1 łyżce oleju i dodać kapustę,całość chwilę podsmażać. Dodać pieprz oraz czosnek granulowany,ew.dosolić do smaku.podawać na ciepło jako dodatek do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 29.04.2015 06:54
Idealny dodatek do obiadu.
Krystyna32 28.04.2015 15:10
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak