Sposób przygotowania

Podgrzać mleko dodać drożdże, łyżeczkę cukru i mąki i odstawić do wyrośnięcia. Do miski dajemy pozostałe produkty sypkie mieszamy. Później dodać roztopioną margarynę, jajka i wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto. Ma odchodzić od brzegów. Przykryć i zostawić do podwojenia objętości. Formujemy kulki, do każdej kluski dajemy śliwkę (bez pestki)dobrze zaklejamy, układamy na stolnicy i pozostawiamy do kolejnego wyrośnięcia. Gotujemy na parze około 10-15 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zjadłabym takie tylko mam lenia żeby zrobić:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha takie kluchy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    fajne kluski
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    jadłam z jabłkiem ze śliwką jeszcze nie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale bym zjadła takich klusek, o matko, mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z chęcią wypróbuję przepis.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    o , a myślałam ,że tylko śiweczka w knedliku może być....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    zjadlbym mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    przepysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !