Sposób przygotowania

1. Wywar drobiowy zagotowujemy. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półksiężyce, a cebulę w kostkę. Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy pokrojone warzywa, a następnie podsmażamy ok 5 minut. Gdy się zeszklą, razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę selerem oraz ziemniakami wrzucamy do gotującego się wywaru.

2. Po upływie ok 10 minut dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę przelewamy do kielicha blendera lub odpowiednią końcówką miksujemy na krem (trwa to ok 3 - 4 minut).

3. Śmietankę mieszamy z chrzanem i jedną chochlą zupy (zapobiegnie to zważeniu śmietanki) i dolewamy do reszty zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

4. Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni do momentu, aż się dokładnie wytopi.

5. Zupę podajemy z jajkiem na twardo i podsmażonym boczkiem.

Komentarze

  • 0
    img_6315-001
    Opublikowano

    iskierka.ag

    Uwielbiam ostrość chrzanu w zupce.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    robię podobną
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jagoda5913

    Dobry pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    jakie pysznośco do zjedzenia..
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pyszna zupka bardzo lubię chrzanową
  • 0
    original
    Opublikowano

    patryska76

    pięknie podana! ;-)
  • 0
    dsc00052
    Opublikowano

    Damiano

    bardzo dobra
  • 0
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    uwielbiam, podaję ją dodatkowo z tłuczonymi ziemniakami :) pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !