Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SYROP MIĘTOWO LIMONKOWY

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięta liście 35-40 gałązek
woda 2 litry
limonka 2 szt
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: SYROP MIĘTOWO LIMONKOWY

1/ Wodę z cukrem i sokiem z limonek zagotować. Do gorącego wywaru wrzucić gałązki mięty, przykryć i odstawić na noc. Następnego dnia usunąć z naparu gałązki mięty, całość przelać przez gazę. Zagotować, przelać do słoiczków lub butelek, odwracać do góry dnem do wystygnięcia. (ja używam słoiczków po koncentratach pomidorowych).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 31.03.2015 12:10
ładnie podany napój

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak