Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z buraczkowym nadzieniem.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
buraki ćwikłowe 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
majonez 1 łyżka
natka pietruszki do dekoracji

Porada

Możemy użyć buraczki marynowane tarte lub całe(całe ścieramy na tarce).

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z buraczkowym nadzieniem.

1. Buraka umyć i ugotować do miękkości.Ostudzić,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odsączyć z nadmiaru wody.
2. 4 jajka przekroić na pół,jedno jajko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Starty burak,ogórek i jajko połączyć z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Połówki jajek napełniać masą buraczkową i dekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.03.2017 07:04
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 23:03
Fajne na co dzień i od święta.
Babeczka35 26.03.2015 20:06
Dziękuję;)
Jadwiga/Jaga85 26.03.2015 18:47
Pysznie!!!
Babeczka35 26.03.2015 15:49
Dziękuję:)
Aleksandra/Olcia 26.03.2015 14:29
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak