Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 łyżki oliwy, półtorej szklanki cebuli pokrojonej w plasterki, 2 łyżki roztartego czosnku, 4 szklanki posiekanych i bez pestek pomidorów śliwkowych, półtorej szklanki białego wytrawnego wina, 2/3 szklanki pokrojonych w plasterki nadziewanych zielonych oliwek, 1/4 szklanki kaparów, 1/8 łyżeczki płatków czerwonej papryki - dodaliśmy suszone chili, 4 filety po ok. 25 dag z okonia morskiego - u nas dorsz, 2 łyżki masła, 1/4 szklanki świeżo posiekanej kolendry.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oliwie podsmażyć cebulę. Dodać czosnek i smażyć przez minutę. Dodać pomidory i gotować, aż będą prawie miękkie. Dodać wino, oliwki, kapary i płatki papryki. Zagotować. Włożyć filety rybne. Przykryć i dusić 10 – 12 minut. Wyjąć rybę i trzymać w cieple. Do sosu dodać masło i gotować do zgęstnienia. Na koniec dodać kolendrę. Rybę podawać polaną sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Masz bardzo \"egzotyczne\" przepisy. Super!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo mi się podoba przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mnie także się podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !