Sposób przygotowania

Łopatkę po umyciu kroimy w kostkę (dość dużą) Mięso smarujemy musztardą i zostawiamy na 2 godziny. Natępnie posypujemy przyprawą do mięsa i smażymy na głebokiej patelni wysmarowanej olejem.
Brukuły dzielimy na różyczki i układamy na mięsie.
Fasolka i zielony groszek najlepiej jak są mrożone (groszek z puszki się nie nadaje!) Fasolkę z groszkiem kładziemy na durszlak i zalewamy wrzątkiem, po odsączeniu kładziemy na brokułach i posypujemy wszystko solą ziołową. Smażymy pod przykryciem ok 15 minut na wolnym ogniu.
Następnie na wierzchu kładziemy mozarellę pokrojoną w plastry i wszystko duzimy jeszcze ok 10 minut.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszne, fajne danie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjadłbym
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    fajnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !