Przepis i sposób przygotowania na: Sernik "Zwiastun wiosny "
Kroki postępowania
Pomału wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.
Masę dzielimy na 2 równe części .
Wyjmujemy i studzimy.
Wsypujemy mąkę ziemniaczaną, a na koniec wlewamy cienkim strumieniem roztopiona margarynę .
Masę serową dzielimy na 2 części .
Pieczemy kolejno po 40 - 45 minut w temp. 175 stopniach C.
Zostawiamy na 10 minut każdy, w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
Gdy masa się zagotuje wyłączamy gaz i wsypujemy do niej galaretki.
Mieszamy by się dokładnie rozpuściły.
Sernik na zielonym biszkopcie wkładamy do blaszki w której się piekł.
Przelewamy lekką tężejącą masę brzoskwiniową na niego Przykrywamy jasnym biszkoptem z sernikiem czekoladowym.
Lekko dociskamy i chłodzimy 30 minut w lodówce.
Bitą śmietanę miksujemy z mlekiem.
Zimną galaretkę przelewamy do śmietany i miksujemy.
Chłodzimy 3 godziny w lodówce.
Dowolnie dekorujemy,ja użyłam żółte wiórka kokosowe.