Sposób przygotowania

Masło zmiksować na jasną puszystą masę. Dodawać stopniowo olej i nadal miksować. Dodać cukier, wanilię, sodę, proszek do pieczenia, sól. Zmiksować. Po kolei wbijać jajka nie przestając miksować.

Dodawać mąkę na przemian ze śmietaną, miksując. Dodać kakao i kawę, zmiksować. Na końcu dodać cukinię potarta na grubych oozkach i chipsy czekoladowe, wymieszać.

Blachę lub tortownice o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć do niej ciasto. Piec w temperaturze 160ºC przez około 35 - 45 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Ja związku z tym, że piekłam w tortownicy - piekłam aż 60 minut. Ciasto wyjąć, ostudzić. Przed podaniem polać polewą czekoladową.

Polewa czekoladowa:

•100 g gorzkiej czekolady
•40 g masła
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać masło, wymieszać. Rozsmarować na cieście.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    całkiem apetycznie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Pięknie wygląda, ciekawe, jak smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !