Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściany kociołek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
cebula biała 2 szt
ziemniaki 5 szt
marchewka 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
kiełbasa 1 kg/cienka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
olej 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściany kociołek

Wykonanie:
Kociołek posmarować olejem i wkładać porcjami: wędlinę, pokrojone ziemniaki i cebulę z przyprawami. Przykryć pokrojoną kapustą, papryką , zalać szklanką wody jeszcze raz przyprawić do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 1 godziny lub upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 04.03.2015 18:13
Bardzo fajny przepis.
R'n'G Kitchen 04.03.2015 12:45
Bardzo smaczny. Mniam!
Barbara777 03.03.2015 23:15
Bardzo smaczny kociołek
Babeczka35 03.03.2015 23:00
Bardzo pysznie;)
as28 03.03.2015 20:35
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak