Sposób przygotowania

Biszkopt:
Mąke przesiać..
Żłótka utrzeć z cukrem na pulchną masę..
Z białek ubić pianę i wyłożyć na utarte żółtka..
Wsypać mąke i lekko wymieszać aby składniki utworzyły jednolitą masę..
Włożyć cisto do wyłożonej pergaminem i wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 21 cm. Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180\"C przez ok. 40 min ;]]

Masa:
Jajka ubić ze szklanką cukru na parze [ pojemnik z jajkami wstawić do miski z gorąca wodą ] aż cukier się rozetrze..
Kakao rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i wlać do ubijanych jajek..
Połączyć i wystudzić..
W makutrze rozetrzeć kostkę masła i stopniowo dodawać mase jajecznOkakaową cieągle mieszając..
Biszkopt przełożyć dwukrotnie masą..

Proponuję udekorować bitą śmietaną i więniami z konfitur ;]]

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    tort w ksztalcie misia? co to za fota?
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fota juz zgloszona do usuniecia:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chyba obie?! bo koleżanka najwyraźniej żarty sobie stroi!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dobry tort
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    HE TYLE CZASU I DALEJ JEST
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    hmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !