Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier drobny 4 łyzki
mąka 4 łyzki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
śmietanka kremowa 500 ml
galaretka brzoskwiniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami i galaretką

1. Ubijamy białka z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość lekko mieszamy.
2. Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 28 cm i pieczemy pół godziny w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
3. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i studzimy. Tą wykorzystamy do kremu śmietanowo - galaretkowego. Rozpuszczamy jeszcze dwie pozostałe galaretki, którymi na końcu zalejemy truskawki na cieście.
4. Ubijamy śmietanę. A gdy jest już gotowa wlewamy do niej tężejącą galaretkę.
5. Masę śmietanowo - galaretkową wylewamy na wystudzony biszkopt.
6. Układamy truskawki i zalewamy dwoma galaretkami truskawkowymi.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 04.02.2012 11:07
uwielbiam takie ciasta
paula99926 16.01.2012 10:35
apetyczne :)
iwona332 26.12.2010 00:26
super
gusia1000 06.09.2010 00:06
Dobre, lekkie ciasto.
Kate131 17.08.2010 07:39
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak