Sposób przygotowania

Skrzydełka wypłukać, obciąć końcówki, dać do miseczki , obsypać przyprawami i polać olejem, dokładnie wymieszać , nakryć folią i wstawić na noc do lodówki.

Skrzydełka dać na petelnię, delikatnie podsmarzyć na złoto, podlać szklanką wody , dusić do wygotowania wody

Kalafior wypłukać podzielić na części , ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Roztopić masło, wsypać bułkę tartą, podsmażyć na złoto, dać do bułki tartej odrobinę wegety, polać po kalafiorze.

Podawać skrzydełka z kalafiorem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    to i to lubię...(tzn. i skrzydełka i kalafior)...może wypróbuję to zestawienie...:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Bardzo elegancko to wszystko wygląda.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    moje ulubione zestawienie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !