Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery
Mięso wołowe mielimy razem z cebula i czosnkiem w maszynce. Dodajemy, musztardę, sos Worcestershire, wodę, doprawiamy solą i pieprzem i ugniatamy chwilę. Ja osobiście zawsze „rzucam mięsem” (dosłownie) kilka razy :) . Formujemy trzy kotlety lub dwa większe (jeśli mamy bułki XXL) i grillujemy z każdej strony po ok. 4-5 minut.
Czerwoną cebulę kroimy w talarki i również grillujemy.
Przygotowanie sosu:
W miseczce mieszamy majonez, musztardę i ketchup. Możemy sos doprawić ewentualnie pieprzem.
Przygotowanie domowych hamburgerów:
Bułki przecinamy na pół i podpiekamy chwilę w piekarniku lub na grillu. Spód bułek smarujemy sosem, na spód kładziemy sałatę, następnie kotlety, pomidora i korniszony pokrojone w plasterki oraz cebulę. Przykrywamy wierzchnimi bułkami posmarowanymi od spodu sosem.
Smacznego!