Sposób przygotowania

Banany rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jajkami i rozpuszczonym, ostudzonym masłem.
Mieszamy z mąką, cukrem trzcionowym i waniliowym, otrębami i proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być grudkowate.
Na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę, zostawiając kilka kawałków do dekoracji.
Do blaszki mufinkowej wkładamy papilotki i wypełniamy je ciastem. Po wierzchu posypujemy kilkoma okruszkami czekolady.
Pieczemy w 180 stopniach 20-30 minut.
Przepis na 12 muffinek

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pysznie...
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    ale fajne i kolorowe papi8lotki ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądają pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wyglądają smakowicie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Chyba mamy specjalistkę od muffinek, a ja oddaję głosik na ten przepis i dodaję do mojej książki :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Nigdy nie mogłam przekonać się do pieczenia muffin... zawsze wolałam zwykłe ciasto. Może czas się przestawić?;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !