Sposób przygotowania

MASŁO WYMIESZAĆ Z ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI CZĘŚCIĄ BAZYLI I CZOSNKIEM, ROZGRZAĆ NA PATELNI/WOKU W MIĘDZYCZASIE POKROIĆ CUKINIĘ W KOSTKĘ I WRZUCIĆ NA PATALNIĘ, NIECH SIĘ CHWILE PODUSI SAMA POD PRZYKRYCIEM LEKKO PRZYPRAWIONA CURRY. PODCZAS GDY CUKINIA BEDZIE SOBIE PULKAĆ POSIEKAJMY DYMKĘ WRAZ ZE SZCZYPIORKIEM I DODAJMY DO CUKINI NIE SIE RAZEM LEKKO PODSMAŻĄ. JAK CEBULKA SIĘ ZESZKLI DODAJEMY POMIDORY GDY JUŻ WSZYSTKO ŁADNIE SIĘ PRZEGRYZIE DOLEWAMY SMIETANĘ MIESZAJĄC DO UZYSKANIA JEDNOLITEGO BLADOCZERWONEGO KOLORU, DOPRAWIĆ DO SMAKU. DODAJEMY UGOTOWANY MAKARON, NA KONIEC WSZTYSKO POSYPUJEMY STARTYM SEREM I BAZYLIĄ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !