Sposób przygotowania

Gorące ziemniaki przegnieść przez praskę, wyrównać w rondelku, podzielić na 4 części. Jedną część wybrać i w jej miejsce wsypać mąką ziemniaczaną. Ciasto dokładnie wyrobić łyżką. Formować kulki wielkości małego ziemniaka, na środku palcem zrobić dziurkę. Kłaść na osoloną, gotującą się wodę. Gotować po wypłynięciu około 4-5 minut.
Podawać z sosem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsze kluski na świecie
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    niam niam
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne kluseczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne i zawsze smakuja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię kluski śląskie i robię podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    są pyszne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszności:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !