Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
drożdże świeże 50 g
sól szczypta
cukier 3 łyżki
mleko ciepłe 1,5 szkl
jabłka 3 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z jabłkiem

Mąkę przesiać do dużego naczynia , dodać sól i wymieszać. Pośrodku zrobić wgłębienie, pokruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Następnie zalać ja połową szklanki mleka i odstawić na 15 min.
Następnie dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać. Odstawić na 1 -2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego ciasta dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Odstawić na 15-20 min.
Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 04.12.2014 17:31
bardzo lubię racuszki drożdżowe
Kluska_87 04.12.2014 11:11
uwielbiam :)
gosia1988 03.12.2014 21:05
coś dla mnie - z jabłkiem uwielbiam
wioleczka83 03.12.2014 20:46
uwielbiam takie
kasia.s 03.12.2014 18:56
uuu pyszności:)
IwonaDD 03.12.2014 18:36
pyszne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak