Sposób przygotowania

Mąkę przesiać ,drożdże utrzeć z cukrem i 3 łyżkami ciepłego mleka i odrobina maki -zostawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięte drożdże jajka sól resztę mleka i oliwę.Wyrobić ciasto dać do wyrośnięcia.Rozwałkować wycinać szklanka okręgi .Nakładać farsz .Farsz : szpinak rozmrażamy podsmażamy na maśle-studzimy dodajemy fete czosnek wyciśnięty i przyprawy .Na krążki ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierogi .Smarujemy jajkiem i pieczemy 10 min w piekarniku w 200 stopniach

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    A czy taki farsz można \"pakować\" do zwykłego ciasta pierogowego i gotować ? Musze spróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i kolejny fajny pomysł na smaczne przeforsowanie szpinaku na talerz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    no ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka,uwielbiam szpinak.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    super pomysł na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    trzeba spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    szpinaku nie lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nie lubię szpinaku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    szpinak to nie dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Moje ukochane pierogi! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !