Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 l
por 1
marchewka 2
seler 100 g
pieczarki 250 g
masło 2 łyżki
śmietana 100 g
makaron nitki 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Do gotującej się wody wrzucamy marchewki, seler i połowę pora i gotujemy wywar warzywny, czas gotowania ok.30 minut.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Na patelni na maśle podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z pozostałą częścią pora. Podsmażamy do miękkości pieczarek. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Zupę doprawiamy pieprzem i solą, zabielamy śmietaną (śmietanę wlewamy stopniowo). Na koniec dodajemy ugotowany makaron.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.11.2014 18:56
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak