Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w warzywach z gruszką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 szt grubsza część
cebula czerwona 1 szt
pancetta 100 g
natka pietruszki 3 łyżki
papryka czerwona 1 szt/mała
gruszki 1 szt. twarda zielona
oregano 3 szczypty
Kminek mielony Prymat 3 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
olej aromatyzowany 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w warzywach z gruszką

Polędwicę kroimy w plastry 1cm i lekko rozbijamy.

Warzywa, pancettę, kroimy w kostkę.

Gruszkę bez obierania kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne.

Na dużą patelnię wlewamy olej aromatyzowany, na nim przesmażamy pancettę, następnie dodajemy pozostałe warzywa, przyprawy i dusimy 5 min cały czas mieszając.

Warzywa przekładamy na talerz, a na patelnię kładziemy mięso, przesmażamy z obu stron aż się zetnie, po czym na mięso kładziemy z powrotem warzywa, na nie dajemy natkę, gruszkę i przykrywamy, dusimy 10 min.

Po tym czasie podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 29.10.2014 11:12
mniam mniam
Konczi 29.10.2014 10:39
Cudnie wygląda!!!
Futka 29.10.2014 10:21
Przepyszne połączenie - świetny i aromatyczny pomysł na obiad :)
Pietruszka 29.10.2014 10:15
och, pyszności!
Beatris 29.10.2014 10:02
Wspaniałe danie:)
luna76 29.10.2014 08:58
ciekawe połączenie :)
Anna169Hosz 29.10.2014 08:28
Apetyczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak