Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto francuskie

margaryna 2 kostki
żółtko jajek 4
śmietana 10 łyżek
mąka 4 szklanki

Farsz

pierś z kurczaka 1
sól do smaku
papryka czerwona 1
pieczarki 20 dag.
czosnek 3 ząbki
cebula biała 0,5
musztarda 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
ser żółty 40 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Składniki na farsz połączyć ze sobą.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
2
Składniki na ciasto połączyć, rozwałkować. Na ciasto wyłożyć ser i farsz, zawinąć.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
3
Zawinięte ciasto ułożyć na blasze, piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.10.2014 21:07
Z tym ciastem francuskim to nie tak... nie wystarczy połączyć składniki, żeby wyszło ciasto francuskie!
Futka 24.10.2014 13:04
Przepyszne danie :)
wwwiolka 23.10.2014 14:13
Bardzo fajny przepis.
molanka 23.10.2014 11:24
bardzo lubię połączenie ciasta francuskiego i mięsa
Róża1 22.10.2014 23:50
wyśmienite mięsko !!!! ciekawy pomysł :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak