Sposób przygotowania

Ogórki (średnie lub małe) gruntowe obieramy i kroimy w ćwiarteczki.Wkładamy w słoiki. Cebulę obrać pokroić w talarki lub zdejmować po jednej warstwie i kroić w drobniejsze kawałeczki. Podane składniki zagotować . Gorącą zalewą zalać pikle. Po zagotowaniu pasteryzować 7 min. Ilość z przepisu wystarcza na zalanie 4 większych słoików lub 7 półlitrowych.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubie pikle
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    ciekawe
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    lubię takie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z taką przyprawą jeszcze nie robiłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja, lubię takie ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowite te pikle !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    etka

    dobre na zimowe dni ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo dobre na zimę!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo smaczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    Dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Uwielbiam takie pikle;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !