Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i papryki

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dkg
papryka czerwona 1 sztuka
por (biała część) 1/2 sztuka
marchew 1 sztuka
rzodkiewka 5 sztuk
ogórek 1/2 sztuki
sól i pieprz 1 do smaku
cukier 1 do
oliwa 2 łyzki
koperek 5 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i papryki

Kapustę kroję nożem na mniejsze kawałki. Marchewkę obieram i ścieram a tarce jarzynowej. Paprykę kroję w kostkę, rzodkiewki w talarki, ogórka w plasterki cienkie. Koperek drobno kroję i por także. Całość mieszam, doprawiam solą, pieprzem, cukrem, i dodaję oliwę z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 07.06.2015 11:03
Bardzo dobra!Polecam
Alex_M 09.10.2014 12:16
lubię taką surówkę :)
monika141 29.09.2014 18:36
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak