Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 80 dag
jabłko winne 2 szt
cebula 2 szt
boczek wędzony 1 plaster
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 0,5 łyżeczki
kminek Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól
pieprz
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z jabłkami

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną kapustę bez głąba i nerwów poszatkować.
Krok 1 - Kapusta z jabłkami foto
2
. W rondlu rozgrzać olej, dodać kapustę, skropić wodą zagotować pod przykryciem i następnie odkryć i gotować 10minut.
Na patelni stopić boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę ,koncentrat pomidorowy, lekko przesmażyć i dodać rzazem z przyprawami do kapusty.
Krok 2 - Kapusta z jabłkami foto
3
Obrane jabłka pokroić w cząstki, dodać do kapusty i dusić, aż będą miękkie, mogą się rozgotować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Kapusta z jabłkami foto
4
Taka kapusta jest doskonała do wszelakich mięs od cielęciny począwszy na dziczyźnie kończąc
Krok 4 - Kapusta z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 20.09.2014 18:17
Mnie też pasuje do schaboszczaka.
gosia561 20.09.2014 15:56
idealna do schabowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak