Sposób przygotowania

• mięso pokroić wzdłuż na cienkie plastry, rozbić delikatnie, polać sokiem z limonki, posypać solą i pieprzem,
• na patelni podprażyć migdały, połowę odłożyć, do pozostałych na patelni migdałów dodać masło i bułkę tartą, chwilę smażyć,
• dodać wodę, śmietanę, połowę żurawiny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, mieszać i jeszcze chwilę smażyć, następnie odstawić do ostygnięcia,
• na każdym filecie rozsmarować część masy, zwinąć w roladki, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
• wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia,
• pozostałą żurawinę namoczyć przez chwilę w gorącej wodzie
• sałatę umyć, dokładnie osuszyć, porwać na kawałki, dodać do niej migdały i żurawinę,
• z oliwy, soku z limonki, miodu, soli i pieprzu zrobić dressing, polać połową sałatę, i wymieszać,
• sałatę rozłożyć na talerzach,
• mozzarelle pokroić na pół i rozłożyć na sałatce,
• roladki pokroić w dość grube plastry i również poukładać na sałatce,
• polać całość resztą dressingu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !