Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZERWONA SAŁATKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Czerwonej kapusty 80dag.
cebule 2
łyżki soku z cytryny 2
łyżki oliwy 4
lyzka octu winnego 1
Trochę cukru i soli
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ZERWONA SAŁATKA

Czerwoną kapustę drobno poszatkować.Wrzucić do wrzącej wody,wcześniej osolonej i zakwaszonej sokiem z cytryny.Gotować 3 minuty.Po tym czasie odcedzić i ostudzić. Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę średniej wielkości.Skropić sokiem z cytryny,żeby nie ściemniały.Cebulę drobno posiekać.Przygotowane jabłka i cebulę dodać do obgotowanej i wystudzonej kapusty.Dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą,cukrem,oliwą i octem winnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak