Sposób przygotowania

Gruszki umyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne, przekroić na połówki. Ciasto utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno jajka. Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto dalej ucierać, dodając mąkę. Tortownicę posmarować tłuszczem. Połówki gruszek ułożyć na dnie tortownicy, zalać ciastem, wygładzić powierzchnię. Piec ok 40 min w piekarniku w temp. 180 stopni. Gotowe, przestudzone ciasto opuszyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszny placuszek.
  • 4
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pysznosci
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczne :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !