Sposób przygotowania

Bazylię, orzeszki, czosnek i parmezan miksować w robocie kuchennym/blenderze przez około 30-40 sekund do momentu powstania grudkowatwj pasty. Dolewać cienką strużką oliwę (robot cały czas ma pracować!), przyprawić do smaku.

Jeżeli masa jest za sucha można dodać 1-2 łyżki oliwy.
Świenie smakuje z makaronem i pieczywem (zwłaszcza z chlebem kukurydzianym).

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    uwielbiam pesto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Domowe pesto- mniam - też robię .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !