Sposób przygotowania

masa na naleśniki: miksujemy w takich proporcjach jak wyżej zostały wymienione czyli: mleko, woda, jajko, proszek do pieczenia, mąka. Masa powinna być gęsta ale nie zbyt zbita. Rozgrzewamy patelnię z łyżką (im większa patelnia tym troszkę więcej oleju) i zaczynamy smażenie naleśników. między czasie, ale nie koniecznie można później na innej patelni na 2 łyżkach oleju wrzucamy szpinak który się rozmraża kiedy się podusi na małym ogniu dodajemy pieprzu (Nie dodajemy soli bo ser feta jest słony) i wyciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze dusimy pod przykryciem, uważajmy tylko na to by się nie przypalił. odstawiamy nasza masa musi wystygnąć. Po wystygnięciu otwieramy ser feta i wrzucamy go do szpinaku i widelcem miażdżymy. I teraz najprzyjemniejsza część naleśnik smarujemy naszą szpinakową masą i na talerz.
Gotowe do tego polecam jeszcze sos śmietanowo - koperkowy można go znaleźć w moich innych przepisach

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !