Sposób przygotowania

w garnku gotujemy szklankę wody z masłem i szczyptą soli zmniejszamy ogień i wsypujemy mąkę cały czas mieszamy ucieramy ciasto aż będzie gładkie i będzie odstawac od ścianek studzimy miksujemy razem z jajkami przekładamy do szprycy z pergaminu wycinamy kwadraty o bokach 10 cm smarujemy je olejem na każdy wyciskamy kółka z ciasta o średnicy 6cm pączsie wkładamy na rozgrzany olej papierem do góry po 1 minucie go usówamy smażymy 4-5 min z każdej strony wyciągamy odsączamy na ręczniku papierowym cukier puder ucieramy z 2-3 łyżkami wody i sokiem polewamy pączki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta1221

    bardzo je lubię! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !