Sposób przygotowania

Cebule posiekać w kostkę i zeszklić na roztopionym maśle. Opruszyć mąką, wlać bulion i zagotować. Wywar doprawić solą i pieprzem. Lubczyk opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do gotującej się zupy i ok 5 min gotować na małym ogniu pod przykryciem. Podawać z rozłożonymi na talerzu pierożkami tortellini lub polskimi np. z mięsem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ciekawa ta zupka, nigdy takiej nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !