Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, studzimy obieramy,dodajemy ser i rozgniatamy wszystko dokładnie praską.
Posypujemy stolnicę mąką, wykładamy ziemniaki i ser, robimy wgłębienie, w które wbijamy jajko, przesiewamy ⅔ ilości mąki, dodajemy sól i szybko zagniatamy ciasto, Do ciasta dajemy tyle mąki, aby uzyskać konsystencję, którą można pokroić nożem.
Na blacie rozsypujemy resztę mąki, robimy wałki z ciasta i kroimy nożem kopytka. Gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie i wyjmujemy po 2-3 minutach od wypłynięcia na wierzch. Podsmażamy na maśle.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zgadzam sie pychotka :)
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    pycha, dawno nie jadlam
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    pycha, dawno nie jadlam
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    pycha, dawno nie jadlam
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    pycha, dawno nie jadlam
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    pycha, dawno nie jadlam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie jadlam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    mniam mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię z cynamonem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo lubię kopytka,Twoje wyglądają smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !