Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z jagodami Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1.5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maślanka 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
margaryna do wysmarowanie foremki
jagody 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z jagodami Eli

Cukier i jajka dobrze ubić mikserem.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Margarynę roztopić i ostudzić.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę z proszkiem i maślankę.Wszystko wymieszać.Wlać margarynę i dokładnie wymieszać.Ciasto wlać do foremki babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Jagody oprószyć mąką i wysypać na ciasto.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 01.02.2012 13:57
Mniam , z jagodami... Ma takie ładne kolory:)
agnieszka189 19.02.2011 19:04
Fantastyczna baneczka
kotlet 02.02.2011 23:15
ale smakołyk:)
Sarenka 05.01.2011 16:02
Alez pysznosci, poprosze kawaleczek :P
SmacznaPyza 08.10.2010 13:23
bardzo smakowita ta babeczka, aż ślinka cieknie :-)
katarzynka455 06.10.2010 08:03
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak