Sposób przygotowania

Testuję kamień na którym piecze się pizzę ( dostałam do testowania od Fratelli Pizza Stone ).
Kamień do pieczenia pizzy ułożyć w piekarniku i nastawić go na 250 * C i ogrzewać 30 minut. Ciasto rozłożyć na wysypanej mąką łopatce do nakładania pizzy .Posmarować ciasto przecierem .Ułożyć składniki ( szynkę ,pieczarki i suszone pomidory ) .Posypać ziołami , utartym serem i obłożyć plastrami mozzarelli .Zsunąć pizzę na kamień i piec 10-15 minut .
Podawać z ketchupem , sosem czosnkowym, skropioną oliwą od suszonych pomidorów - jak kto lubi.
Jedna uwaga - dobrze jest składniki układać kilka chwil przed wsunięciem ciasta do pieca bo inaczej ciężko się zsuwa przy większej ilości dodatków .
Piecze się fantastycznie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    oj zazdroszcze ci tego kręgu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    można zamówić kawałek pocztą ;) Bardzo apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pewnie bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zazdroszczę takich kamiennych prezentów:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !