Sposób przygotowania

Mięso zalać małą ilością wody, posolić i ugotować, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić.
Warzywa obrać, opłukać, pokroić w paski, dodać do wywaru i udusić.
Zagotować mleko z wodą tak, aby objętość płynu była 2 razy większa aniżeli objętość ryżu, dodać sól.
Do gotującej się wody z mlekiem wrzucić ryż, zamieszać, postawić na krytej płycie i ugotować do miękkości.
Do mięsa dodać ryż, warzywa, margarynę i zieleninę, oraz pieprz i sól i wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre jedzenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !