Sposób przygotowania

CIASTO BISZKOPTOWE
5 jaj oddzielić, białka od żółtek
Ubić pianę na sztywno, pod koniec ubijania dodać 5 łyżek cukru, po jednym żółtku następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w 175 stop.

CIASTO KRUCHE
30 dag mąki, 4 łyżki cukru, miód, jajko, soda, 15 dag margaryny.
Wszystkie składniki połączyć, dobrze wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i oddzielnie je. Upiec.

MASA BUDYNIOWA
W pół szkl mleka wymieszać obie mąki, resztę mleka zagotować z 4 łyżkami cukru, cukrem waniliowym, 2 dag margaryny, dodać mąkę, ugotować budyń.

POLEWA
Kakao, 3łyżki cukru, 5 dag margaryny, rozpuścić nie gotować.
1 kruche ciasto
2 masa budyniowa
3 biszkopt
4 masa budyniowa
5 kruche ciasto
6 polewa, można posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    bardzo dobre ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !