Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem i solą. Dodać serek, jajko, wymieszać i wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować na grubość 2 cm, i wykrawać szklanką kółka, a w nich kieliszkiem mniejsze kółeczka. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Gotowe obwarzanki posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Lubie oponki ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !