Sposób przygotowania

Flaki obgotować i odcedzić, następnie zalać zimną wodą
dodać marchew, oczko wołowe, kurę rosołową gotować ok.1,5 godz. Pół godziny przed końcem gotowania dodać przyprawę do flaków.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć i pokroić w paseczki, dodać do flaków.
Marchewki pokroić w kostkę, dodać do flaków.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją chłodnym wywarem, połączyć z flakami do smaku dodać gałkę, imbir, paprykę, pieprz i sól a na końcu majeranek, zagotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Kiedyś je lubiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    lubię flaczki, ale jeszcze nigdy ich nie robiłam więc może spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !