Sposób przygotowania

• Kurczaka myjemy, nacieramy solą pieprzem, papryką i curry,
• masło mieszamy z tymi samymi przyprawami dodajemy też startą skórkę z cytrusów i po kilka kropli ich soku oraz pokrojoną nać pietruszki,
• skórę kurczaka delikatnie oddzielamy ręką od piersi, nacinamy nóżki,
• przyprawione masło rozsmarowujemy pod skórą i w nacięciach nóżek,
• kurczaka nadziewany ćwiartkami owoców
• warzywa kroimy na ćwiartki, większe w ósemki, polewamy oliwą z oliwek, kilkoma kroplami soku z cytrusów posypujemy przyprawami i mieszamy
• do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza wkładamy kurczaka na 25 min,
• po tym czasie dokładamy warzywa i pieczemy kolejne 35 min, część warzyw układamy pod kurczakiem (zapobiegną przypaleniu skórki)
• Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    do wyprobowania!
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    zrobiłam dzisiaj swoja wersje z samymi cytrynami. pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda dostojnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !