Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, zalać zimną wodą. dodać przekrojone na pół marchewki, pokrojoną pietruszkę i talarki talara. Całość zagotować, zebrać szumowinę, dodać posiekaną cebulkę, doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu , do czasu aż mięso będzie miękkie. Wyjąć mięso, rosół przecedzić przez sitko. Podawać z posiekaną w kostkę marchewką, posiekaną natką z pietruszki i groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Rosołu z groszkiem nigdy nie podawałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ja też, ale może być niezłe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ciekawe podanie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    jeszcze nie jadłam ale trzeba spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    jeszcze nie jadłam ale trzeba spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !