Sposób przygotowania

Zalewa: 2 litry wody, 1 szklanka octu, 3 łyżki soli, 3 łyżki cukru

Do każdego słoika gorczyca, koper 1 gałązka, czosnek 2 ząbki i parę plasterków marchewki oraz liść laurowy.
Wybieramy małe ogórki, w słoiku układamy na dnie większe i na górze mniejsze. Staramy się je bardzo ciasno ułożyć.
Zalewamy do słoików i zagotowujemy.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja tą ilośc octu daje na 4 l wody ,zalewa nie za ostra wychodzi?
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    jakie ładne ogóreczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super wyglądają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    ja często podjadam takie ogóreczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    zgrabne ogóreczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię takie ogóreczki sama robię w domu
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Lubię ogórki konserwowe, zwłaszcza takie malutkie korniszonki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !