Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć, wymieszać z ciepłym mlekiem i 2 łyżkami cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, dodać miękkie masło, 2 jajka, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić ciasto należy, przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ser biały połączyć z 4 łyżkami cukru, jajkiem, cukrem waniliowym i budyniem. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy serowej.
Ciasto drożdżowe rozwałkować, kroić je w trójkąty, nakładać na nie po łyżeczce nadzienia serowego i zawijać na kształt rogalików. Rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec przez 15- 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Rogaliki można polewać lukrem, polewą czekoladową albo posypywać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    pewnie smaczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetne te rogaliki
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię rogaliki ale wolę z dżemem
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pieczemy podobne raz w miesiącu minimum
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    jakieś takie blade
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mmmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    takie domowe rogaliki są super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ojj zjadłabym takie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !