Sposób przygotowania

Wybieramy małe ogórki, w słoiku układamy na die większe i na górze mniejsze. Staramy się je bardzo ciasno ułożyć. Dodajemy do jednego litrowego słoika kawałek korzenia chrzanu, gałązka kopru, 2 ząbki czosnku i 2 liście laurowe.

Zalewa: 1 łyżka soli na litr gorącej wody.

Słoiki z ogórkami zalewamy jak woda będzie prawie chłodna.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    co klasyczne to dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prawda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    niezłe ogóry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    zgrabne ogóreczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ładny słoik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !