Sposób przygotowania

Mięso kroimy w centymetrowej grubości plastry, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przygotowujemy marynatę, do miski wlewamy 150 g. oliwy z oliwek, po czym dodajemy czosnek, bazylię, oregano i odrobinę vegety. Zanurzamy mięso w marynacie i dokładnie mieszamy, następnie wstawiamy do lodówki na ok. 40 min. W międzyczasie zaczynamy robić sos musztardowo-miodowy. Do miseczki wlewamy 3 łyżki oliwy, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki miodu przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem, majerankiem i odrobiną ostrej papryki w proszku. Smażymy mięso na złoty kolor jednocześnie gotujemy makaron. Na drugiej patelni podsmażamy czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, kiedy cebula będzie miękka dodajemy do niej odrobinę karmelu. Po usmażeniu na mięso wlewamy sos musztardowo-miodowy delikatnie mieszamy. Na talerz kładziemy makaron, polędwiczki, oblewamy sosem z patelni. Na koniec zdobimy skarmelizowaną cebulą. Smacznego!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Lubię szpiknak:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    nie lubię szpinak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    czego to ludzie nie wymyślą, jest nawet makaron szpinakowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jestem na nie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajna kompozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !