Sposób przygotowania

BISZKOPT
Ubijamy białka z cukrem na sztywno .
Gdy piana jest ubita, dodajemy po jednym żółtku i makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Pieczemy 20 minut w 175 st.

Gotowy biszkopt przekroić na pół.
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Do ubitej śnieżki dodajemy, tężejące galaretki.
Budynie rozmieszać w połowie soku pomarańczowego z kartonu.
Resztę soku zagotować z cukrem, na gotujący sok wlać, masę budyniową, zagotować.
Na biszkopt wylać połowę gorącej masy budyniowej, na masie ułożyć delicje.

I znów wylać resztę masy, przykryć drugą połową biszkoptu.
Na ciasto wyłożyć piankę cytrynową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    ładnie wygląda i musi być tez pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomita prezencja.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale cudeńko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !