Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z dwukolorowym kremem
Masło ucieramy z cukrem, w czasie ucierania dodajemy pozostałe składniki na babeczki.
Napełniamy foremki do muffinek do 2/3 wysokości i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 C.
Gotujemy budyń wg instrukcji podanej na opakowaniu. Studzimy i ucieramy na puch z margaryną.
Masa:
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone wymieszać mikserem uważając, by nie zwarzyć kremu.
Krem podzielić na pół, do jednej połowy dodać barwnik niebieski i dokładnie wymieszać.
Przygotować trzy jednorazowe woreczki do dekorowania. Jeden z nich wypełnić białym kremem, drugi - kremem zielonym. W workach odciąć końcówki, umieścić je obok siebie w trzecim worku, zakończonym tylką do dekoracji. Dekorować babeczki dwukolorowym kremem, zaczynając od ich zewnątrz, w kierunku środka, ściskając jednocześnie oba kremy.