Sposób przygotowania

Umyte żeberka osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na porcje i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,kostki,przyprawę do grilla,pieprz,liście laurowe,ziele angielskie i jeszcze chwilę smażyć.Podlać wodą i dusić żeberka do miękkości,co jakiś czas obracając i podlewając wodą.Miękkie żeberka wyjąć.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu i chwilę gotować.Smacznego!

Ja podałam z dwoma rodzajami kasz i ogórkiem konserwowym.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam żeberka! Twoje danie wygląda apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !