Sposób przygotowania

Kaszę płuczemy i wrzucamy do gotującej się wody wymieszanej z mlekiem. Dodajemy sól,cukier i masło. Gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn lub pod koniec gotowania pozostawiamy by doszła pod przykryciem. w międzyczasie przygotowujemy sos. Pieczarki obieramy kroimy w talarki i jeszcze dalej je przepoławiamy. Wrzucamy grzyby na rozgrzany olej i chwilę smażymy aż zmiękną. Dosypujemy mąkę i szybko mieszamy, po czym wlewamy powoli i partiami śmietankę ciągle mieszając. Gdy sos będzie miał jednolitą konsystencję doprawiamy go solą i pieprzem i dorzucamy posiekany koperek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię kaszę jaglaną :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !